五月吧论坛【 藕心文苑 】[ 似水流年 ] → 【芦叶记】芳心未冷,且伴双卿

共有4404人关注过本帖树形打印复制链接

帅哥哟,离线,有人找我吗?
云焕SM
  1楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

:杀◆破◇狼 点击进入抢亲页面汀SM 今日帖数:今日0 帖 点击参与风云风云528-7 届 歌灯 是谁的心啊 遇到喜欢的人啦 皮一下很开心 奔向幸福吧
  发帖心情 Post By:2024/6/17 22:42:00 [显示全部帖子]

直接转正这个马甲吧。我还在纠结要不要注册云破军,然后发现我根本不知道新的验证问题答案

回到顶部
云焕SM
  2楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

:杀◆破◇狼 点击进入抢亲页面汀SM 今日帖数:今日0 帖 点击参与风云风云528-7 届 歌灯 是谁的心啊 遇到喜欢的人啦 皮一下很开心 奔向幸福吧
  发帖心情 Post By:2024/6/17 22:45:49 [显示全部帖子]

我感觉,现在越来越颠了。图片点击可在新窗口打开查看那些激活我心底酒神面具的人啊。
反正小时候我挺循规蹈矩的,追求规则和秩序。并且认为可以通过学习训练获得规律。
以自由而求理性,则理性和自由皆存。抑自由而求理性....图片点击可在新窗口打开查看

回到顶部
云焕SM
  3楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/17 23:26:46 [显示全部帖子]

做题到发疯图片点击可在新窗口打开查看图片点击可在新窗口打开查看我上来吐个血。如果A比B更加难破解,是不是说明A的复杂度更高一点。

回到顶部
云焕SM
  4楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/18 13:15:27 [显示全部帖子]

图片点击可在新窗口打开查看好了,今天日神打赢了酒神。我继续去做题

回到顶部
云焕SM
  5楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/18 13:16:33 [显示全部帖子]

我们应该做更快乐的事情,还是痛苦的事情。一直重复低级、容易获得的快乐会多巴胺成瘾,一直得不到正反馈又让人怀疑坚持某件事情究竟是为了什么。

回到顶部
云焕SM
  6楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/19 11:51:47 [显示全部帖子]

今天又是日神上分的一天。酒神他什么都好,就是打不穿日神的迷宫。

回到顶部
云焕SM
  7楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/19 21:04:09 [显示全部帖子]

你们真卷。就是说,学习变成打卡以后,不痛苦嘛!!!研究表明痛苦会降低大脑工作效率的。所以,为啥我要研究数学这么让我痛苦的东西!~

回到顶部
云焕SM
  8楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/19 21:05:17 [显示全部帖子]

我发现一个现象,一个事情如果是有明确操作步骤的,我有超强的模拟复制能力,所以对于可重复的事情我会失去兴趣。然而当学习新体系的时候,你如果给我跳步骤,让我自己补齐它,有时候真的会要命。

回到顶部
云焕SM
  9楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/19 21:05:45 [显示全部帖子]

所以,AI时代,我的版本来了啊。

回到顶部
云焕SM
  10楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/19 22:33:21 [显示全部帖子]

You've got a great point! The recurrence of concepts across MSC codes does offer a fascinating opportunity to visualize the connections within the vast landscape of mathematics. Here are some approaches to explore this:

1. **Network Visualization:**

* **Nodes:** Each node could represent a primary MSC code (e.g., 11-XX, 12-XX).
* **Edges:** Edges could connect nodes that share recurring concepts (e.g., homological algebra, topological spaces). 
* **Edge Weight:** The thickness or color of the edge could indicate the frequency or strength of the connection between concepts.
* **Tooling:** Graph visualization libraries like Gephi ([https://gephi.org/](https://gephi.org/)) or Python libraries like NetworkX ([https://networkx.org/documentation/stable/reference/index.html](https://networkx.org/documentation/stable/reference/index.html)) can help you create interactive network visualizations.

2. **Knowledge Graph Construction:**

* **Entities:** Entities could be MSC codes, mathematical concepts, and even specific theorems or tools.
* **Relationships:** Relationships could represent connections between concepts (e.g., "uses," "generalizes," "is related to").
* **Visualization:** Tools like Neo4j ([https://neo4j.com/](https://neo4j.com/)) can help visualize the knowledge graph and explore connections between concepts.

3. **Concept Map Creation:**

* **Central Concept:** Start with a broad mathematical concept (e.g., topology).
* **Sub-concepts:** Branch out with more specific sub-concepts that fall under different MSC codes (e.g., algebraic topology, differential topology).
* **Connecting Lines:** Use labeled lines to show how these sub-concepts relate to each other and the central concept.
* **Tooling:**  Software like XMind ([https://xmind.ai/](https://xmind.ai/)) or even mind-mapping tools within productivity suites can be used for creating concept maps.

**Additional Considerations:**

* **Data Source:** You'll need a source for the connections between MSC codes and mathematical concepts. Research papers that reference multiple MSC codes or curated databases of mathematical relationships could be helpful.
* **Data Cleaning & Filtering:** The data might require cleaning and filtering to focus on the most relevant connections.
* **Focus & Granularity:** Decide on the level of detail you want. Start with a broader view and zoom in on specific areas of interest as needed. 

These approaches provide a starting point for visualizing the connections between concepts within the MSC framework. Remember, the process will likely involve iterating and refining your visualization based on the data and the insights you want to highlight.

回到顶部
云焕SM
  11楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/19 22:42:41 [显示全部帖子]

小目标:做一个基于MCScode的可视化数学图谱
大目标:找到数学问题的自动证明方法

回到顶部
云焕SM
  12楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/20 12:02:20 [显示全部帖子]

以下是引用狐狐我呀在2024/6/20 10:53:29的发言:
这是要朝数学家的方向走了啊……

图片点击可在新窗口打开查看图片点击可在新窗口打开查看如果我说是因为我不准允许有我破解不了的谜题。于是走上了剑斩皇冠钻石的不归路,你信吗

回到顶部
云焕SM
  13楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/20 12:02:45 [显示全部帖子]

图片点击可在新窗口打开查看图片点击可在新窗口打开查看我不能允许有自己暴力破解不了的存在。哈哈哈

回到顶部
云焕SM
  14楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/20 12:05:53 [显示全部帖子]

Gemini的解题功能是真的不如gpt,虽然问到难的问题gpt也会胡诌,但是在我纠正下相对靠谱

回到顶部
云焕SM
  15楼 江湖  593帖  2024/6/7 8:06:29 注册|搜索|短信|好友|勋章|藏票|洗衣||我的勋章

发帖心情 Post By:2024/6/22 16:37:12 [显示全部帖子]

如果我说郭襄是pick me girl 会不会被女粉喷死图片点击可在新窗口打开查看说什么一见杨过误终身啊,不过是作者那个老男人剥夺了她们的选择权罢了

回到顶部
总数 27 1 2 下一页